Zeleni kartoni i dalje 2.000 dinara

Bez autora
Nov 08 2011

Iako je do ukidanja „zelenog kartona“ ostalo manje od dva meseca, cena ovog dokumenta će i 1. januara 2012. ostati nepromenjena - 2.000 dinara. Naime, od prvog dana sledeće godine Srbija će, kao 33. zemlja, pristupiti Podsistemu registarskih oznaka, sporazumu koji važi za sve zemlje Evropske unije, pa će sada put u EU biti moguć i bez „zelenog kartona“.Od susednih zemalja koje još nisu članice evropske porodice sporazum se odnosi i na Hrvatsku, dok sa Crnom Gorom ostaje na snazi bilateralni sporazum po kome ni do sada nije bio potreban „zeleni karton“. Ova isprava će do daljeg biti potrebna pri ulasku u BiH i Makedoniju.

Zeleni kartoni i dalje 2.000 dinaraIako je do ukidanja „zelenog kartona“ ostalo manje od dva meseca, cena ovog dokumenta će i 1. januara 2012. ostati nepromenjena - 2.000 dinara.

- Nema logike da za dva meseca plaćam isto osiguranje kao i za celu godinu - požalio se „Novostima“ Vladan Jović iz Beograda, koji, kao i još nekoliko čitalaca, koji su nam se javili, smatra da bi osiguravajuće kuće morale da uvaže ovu činjenicu.

Naime, od prvog dana sledeće godine Srbija će, kao 33. zemlja, pristupiti Podsistemu registarskih oznaka, sporazumu koji važi za sve zemlje Evropske unije, pa će sada put u EU biti moguć i bez „zelenog kartona“.

Od susednih zemalja koje još nisu članice evropske porodice sporazum se odnosi i na Hrvatsku, dok sa Crnom Gorom ostaje na snazi bilateralni sporazum po kome ni do sada nije bio potreban „zeleni karton“. Ova isprava će do daljeg biti potrebna pri ulasku u BiH i Makedoniju.

- Međunarodnim sporazumima nije predviđeno izdavanje „zelenog kartona“ na kraći vremenski rok - kažu u osiguravajućim kućama.

Do 1. januara

„Zelena karta“ osiguranja do 1. januara naredne godine važi za teritorije zemalja sa kojima naša zemlja ima potpisan sporazum, a to su u ovom trenutku sve evropske zemlje osim Rusije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik